Sayfalar

16 Ağustos 2011 Salı

Mezun olmak zor gelir-miş.

Hani mezun olmuşsundur, bir daha asla KAİHL öğrensisi olamayacaksındır. Onun zili senin için çalmayacaktır artık. Hani dosttan öte kardeş olduklarınlarınla aynı sınıfta değilsindir, hatta belki şehirleriniz, ülkeleriniz bile aynı olmayacaktır. Hani hep bitsin dediğin dediğin okul tam anlamıyla bitmiştir, anılarda kalmıştır sadece. İşte bu haldeki biri ne söylemek istiyorsa, onları söylemek istiyorum işte! Kelimeler kiyafetsiz olur hani, dilin dolanır, söyleyemezsin. Kalbinin ortasına oturur da, çıkamaz o acı dile. İşte bu yüzden söyleyemediklerim. Koskoca bir boşluk artık, içi "KAİHL" ile dolu...

13 Ağustos 2011 Cumartesi

Her çocuk "özel"dir...!

Taare Zameen Par


Yapım: 2007 ~ Hindistan
Tür: Aile, Dram
Oyuncular: Aamir Khan, Darsheel Safary
Süre: 2 saat 45 dakika

Harfleri sayıları algılama problemi yaşayan bir çocuğun çevresi ve ailesi tarafından tembel gerizekalı muamelesi görür. Çalışmayı öğrenebilmesi için yatılı okula verildikten sonra resim öğretmeni ile değişen hayatı ve başarısını anlatan bir film.(sinemalar.com)

Aslında her çocuğun "özel" olduğunu anlatıyor bu film. Evet, her çocuk özeldir. Sadece istiridye'nin içinden çıkan inci gibi, keşfedilmesi gerek.

Öğretmen olanların, olmak isteyenlerin, hep hayalinde olanların, öğretmenini çok sevenlerin, öğretmenliği çok sevenlerin, sevmeyen ama anlamak isteyenlerin, hiç sevmeyenlerin; kısacası herkesin izlemesi gereken bir film.

Sıkıcı olmayan, izlenesi bir film. Yeri geldiğinde güldüren, yeri geldiğinde ağlatan, yeri geldiğinde düşündüren sahneleriyle mutlaka beğenilecek bir film.